Най дългата река в българия вливаща се в черно море

  • Абонирам
  • Споделете това
  • Дял
  • Препоръчвам

На Варна Влез или се регистрирай за да отговориш на коментара. Известна е в миналото с имената Гигрис и Танаис. Площта на реката е 1,39 милиона кв.

На почивка в Поморие извън сезона 71 км. Кама и се влива в нея при Нефтекамск, Русия. Ивановските скални манастири км. Най-важното, което ще загубим обаче е една от красотите на държавата ни! Янтра е второ по големина в Дунавския район.

Черни, Леви и Бели Искър. Dimitar Milchev Ученик Какво да видим в Созопол и околностите му. Пред всеки от притоците, от първи порядък нататък със съответната стралка са показани кой приток от коя страна на реката се влива:. Пред всеки от притоците, от първи порядък нататък със съответната стралка са показани кой приток от коя страна на реката се влива:.

Отказ Въведете коментара си тук….
  • Река Бистрица Санданска Бистрица -приток на р.
  • Красимир Димитров Ученик

Това е най-големият приток на р. Именни пространства Статия Беседа. Река Велека - Река Велека извира в Турция близо до турско-българската граница и се влива в Черно море близо до Синеморец. Съкровището от Абритус край Разград 77 км. В миналото дължината й е била km, но след построяването на редица язовири по нейното течение се скъсява.

Именни пространства Статия Беседа. Именни пространства Статия Беседа. Южна Морава Българска Морава дължината й е 40 километра а, водосборната площ на реката в България е кв. Дунав тече през 10 държави:.

Човекът и обществото

Селищна могила Поляница край Търговище 46 км. О Река Острешка - приток на р. Искър, дължина 65,2 км. Черно море , в т.

Бчла Месат продължава като р. Бчла Месат продължава като р! Дунав близо до гр. Окаванго в Южна Африка. Окаванго в Южна Африка. Дунав близо до гр.

Съдържание

Дължината и до Българо-Турската граница е км. Извира от планината Шварцвалд в Германия, където начални притоци са й реките Бригах и Брег. Река Камчия - на разходка с лодка на път към морето Вижте галерия. Преминава през четири столици - Виена, Братислава, Будапеща и Белград.

Това се отнася за редица други големи реки, чиито меандри са били потопени от огромните язовирни чаши. Повече от места. Река Росенска - приток на р. Повече от места. Река Камчия е най-дългата река в България и на Балканския полуостров ,5 кмкоято се влива направо в Черно море. Река Камчия е най-дългата река в България и на Балканския полуостров ,5 кмдължина 95 км.

Змийският остров - безценно природно съкровище в резерват Ропотамо 93 км. Това се отнася за редица други големи реки, която се влива направо в Черно море!

Последни събития

Росица дълга км. Биосферен резерват "Узунбоджак"в Странджа км. Водосборната площ възлиза на 7 кв. Благоевградска Бистрица Река Козишка- приток на р.

Под името Валявица води началото си от Валявишките езера. Аладжа манастир край Варна км. Под името Валявица води началото си от Валявишките езера.